MediaBarCamp 2008

Yra dalykų, kuriais praktiškai neįmanoma patikėti, bet labai norisi. Pavyzdžiui, kad akademinis jaunimas egzistuoja, kad gali rimtai domėtis mokslu ir organizuoti atvirus renginius. Tai meškiukai ir patikrins birželio mėnesį. Nes birželio mėnesį vyks baltarusių sumanyta ne-konferencija medijų tema — MediaBarCamp. Įtariu, kad Europos humanitarinis universitetas bus čia nagus prikišęs!

Ne-konferencija — tai dar vienas dalykas, kuriuo labai norisi patikėti. Kaip kad atviru kodu, wiki ir Creative Commons licencijomis. Todėl meškiukai išvertė taisykles. Kas žino, gal kada atsiras ir lietuviškų BarCamp?

BarCamp — tai ad hoc ne-konferencija, atsiradusi iš žmonių troškimo mokyti ir mokytis atviroje aplinkoje. BarCamp skirta viešiems pristatymams, kūrybinėms dirbtuvėms ir darbo grupėms. Tai intensyvus renginys, kuriame dalyviai diskutuoja, pristato savo temas ir tiesiog bendrauja. Kviečiami prisijungti visi, turintys kuo pasidalinti ar norintys ko nors išmokti. Ateikite pasirengę dalintis su BarCamp dalyviais. Išeikite pasirengę dalintis su pasauliu.

MediaBarCamp — tai tarptautinė ne-konferencija apie aktyvias medijas, naująsias visuomenės informavimo priemones, tinklaraščius, podcast'us, taktines medijas, socialinius tinklus, pilietinę žurnalistiką, web 2.0, atvirą kodą ir visą kitą, kas su tuo susiję. Tikimasi sulaukti apie 200 įvairių aktyvių medijų ir informacinių technologijų specialistų. Dauguma jų atstovaus Lietuvai ir Baltarusijai. MediaBarCamp vyks Vilniuje 2008 metų birželio 6-8 dienomis. Tiksli vieta bus pranešta užsiregistravusiems dalyviams. Dalyvavimas nemokamas, paskutinė naujų dalyvių registravimo diena — 2008 metų gegužės 31 diena.

MediaBarCamp Website

Trumpos BarCamp taisyklės

  1. Jūs pasakojate apie BarCamp visiems, kas klauso.
  2. Jūs rašote apie BarCamp savo bloge.
  3. Jei manote, kad Jums užteks drąsos viešam pasirodymui, būtinai įtraukite savo vardą ir temą į pristatymų sąrašą.
  4. Tik trys žodžiai apie save.
  5. Kiek įmanoma daugiau pristatymų per tam skirtą laiką.
  6. Jokių oficialių pristatymų, jokių žioplinėtojų ir turistų. Ne-konferencijos organizatoriai — patys dalyviai!
  7. Jūsų pristatymas tęsis tiek, kiek reikia. Arba kol Jūsų nenutrauks po Jūsų įrašytas dalyvis.
  8. Jei Jūs pirmą kartą dalyvaujate BarCamp, Jums BŪTINA paruošti pristatymą. Na gerai, nebūtina. Bet nors pamėginkite prisijungti prie kito pranešimo rengimo. Blogiausiu atveju — tiesiog būkite aktyvus ir daug klausinėkite.